Bugün birçok firma satış sürecini bir CRM'de, teknik servis ve montaj operasyonunu ise tamamen ayrı bir teknik servis programında yürütüyor. Bu iki sistem birbirinden kopuk olduğunda, kazanılan bir iş fırsatı; montaj ekibine ulaşana kadar telefon, e-posta ve Excel dosyaları arasında kayboluyor, gecikiyor ya da unutuluyor.
CRM ve teknik servis programının tek platformda birleşmesi, müşteri ile ilk temastan montajın tamamlanmasına kadar olan tüm süreci — yani 360° iş akışını — kesintisiz, otomatik ve hatasız şekilde yönetmenizi sağlar. FieldCo, satış ekibinin CRM aktivitelerini, ERP'deki sipariş ve irsaliye süreçlerini ve saha ekibinin montaj/servis operasyonunu tek bir veri tabanında birleştirir.
---
CRM ve Teknik Servis Programı Neden Ayrı Çalışmamalı?
Klasik kurulumda satış ve operasyon birbirinden kopuktur:
- Satış ekibi fırsatları bir CRM'de veya Excel'de takip eder
- Teklif kazanıldığında bilgi e-posta, telefon veya WhatsApp ile operasyona "aktarılır"
- Operasyon ekibi satılan ürünleri manuel olarak müşteri kartına işler
- Montaj/servis ekibi ayrı bir kanaldan (whatsapp grubu, telefon, kağıt) bilgilendirilir
- ERP'deki sipariş ve irsaliye kayıtları bu sürecin tamamen dışında kalır
Bu zincirin her halkasında bilgi kaybı, gecikme ve insani hata riski vardır. Bir teklif revize edildiğinde operasyon haberdar olmayabilir, irsaliye kesildiğinde montaj ekibi günlerce bilgilendirilmeyebilir.
FieldCo'da CRM modülü ile teknik servis modülü aynı müşteri kartını, aynı ürün/cihaz envanterini ve aynı iş emri havuzunu paylaşır. Bilgi bir kez girilir, tüm ekipler aynı veriyi gerçek zamanlı görür.
---
360° İş Akışı: İlk Temastan Montaj Emrine Kadar
FieldCo CRM modülü, bir müşteri adayının satış hunisindeki her adımını kayıt altına alır:
1. İlk Temas — Potansiyel müşteri kaydı oluşturulur, kaynak (web formu, telefon, fuar, referans) etiketlenir.
2. Arama Aktivitesi — Yapılan her telefon görüşmesi, sonucu ve bir sonraki adımıyla birlikte kaydedilir.
3. Mail Aktivitesi — Gönderilen teklif, broşür veya takip e-postaları zaman damgasıyla kayıtta görünür.
4. Saha Ziyareti — Satış temsilcisi veya teknik ekip yerinde keşif/ziyaret yapar; notlar, fotoğraflar ve ölçümler sisteme eklenir.
5. Teklif — Ürün, hizmet ve fiyat kalemleriyle teklif oluşturulur, müşteriye iletilir.
6. 1. Revize — Müşteri talebi doğrultusunda teklif güncellenir; önceki versiyon arşivde kalır.
7. 2. Revize — Gerekirse ikinci revizyon yapılır; tüm değişim geçmişi izlenebilir.
8. "İş Bizim" — Teklif kazanılır, fırsat "kazanıldı" durumuna alınır.
Bu sekiz adımın tamamı tek bir müşteri kartı altında, kronolojik aktivite akışı olarak görünür. Satış müdürü, hangi fırsatın hangi aşamada beklediğini, hangi tekliflerin kaç gündür yanıt beklediğini tek ekrandan izler.
---
ERP Entegrasyonu: Siparişten Montaj Emrine Otomatik Geçiş
İş kazanıldıktan sonra asıl kritik adım başlar: operasyona devir. FieldCo'nun ERP entegrasyonu bu devri tamamen otomatikleştirir.
| Adım | Süreç |
|------|-------|
| 1 | Kazanılan teklif, sipariş olarak ERP'ye (Logo, Netsis, SAP B1, Nebim, Mikro vb.) otomatik aktarılır |
| 2 | ERP'de sipariş işlenir, depo/lojistik süreci başlar |
| 3 | Sipariş için irsaliye kesildiği anda FieldCo bunu ERP entegrasyonu üzerinden anında algılar |
| 4 | İrsaliyedeki ürünler otomatik olarak ilgili müşterinin FieldCo'daki cihaz/ürün envanterine eklenir |
| 5 | Aynı anda, bu ürünler için montaj emri otomatik olarak oluşturulur ve atanmamış işler havuzuna düşer |
| 6 | Saha planlamacısı montaj emrini uygun teknisyene atar; teknisyen mobil uygulamadan işi tamamlar |
Bu akış sayesinde satıştan montaja kadar hiçbir adımda manuel veri girişi, telefonla bilgilendirme veya "acaba irsaliye kesildi mi?" takibi yapılmaz. İrsaliye ERP'de kesildiği saniye, montaj ekibi işin farkındadır.
---
ERP'niz Yok mu? Sipariş Onayıyla Otomatik Montaj Havuzu
ERP sistemi kullanmayan veya ERP entegrasyonu henüz devreye alınmamış firmalar için de FieldCo aynı otomasyonu sağlar — tetikleyici sadece farklıdır:
- Teklif kazanılıp sipariş FieldCo içinde onaylandığında, sipariş kalemlerindeki ürünler otomatik olarak müşterinin ürün/cihaz envanterine eklenir
- Aynı anda bu ürünler için montaj emirleri oluşturulur ve atanmamış işler havuzuna açılır
- Saha planlamacısı havuzdan işi görür ve uygun teknisyene atar
Yani ERP'niz olsun ya da olmasın, "sipariş kazanıldı" ile "montaj emri sahada" arasındaki tüm manuel adımlar ortadan kalkar.
---
Tek Platformda 360° Takibin Somut Faydaları
- Bilgi kaybı sıfırlanır: Teklif, revize, sipariş ve montaj geçmişi tek müşteri kartında saklanır.
- Manuel veri girişi ortadan kalkar: Ürünler ve montaj emirleri irsaliye/sipariş onayıyla otomatik oluşur.
- İnsani hatalar azalır: "Unutulan" sipariş, "geç haber verilen" montaj veya "yanlış ürün" girişi gibi hatalar sistemsel olarak engellenir.
- Satış ve operasyon aynı dili konuşur: Satış ekibi bir fırsatın montaj durumunu, operasyon ekibi ise teklif geçmişini aynı ekrandan görebilir.
- Yöneticiler için tam görünürlük: İlk temastan montaj tamamlanmasına kadar geçen süre (lead-to-install time) ölçülebilir ve iyileştirilebilir.
---
Sıkça Sorulan Sorular
CRM ve teknik servis programı entegrasyonu nedir?
CRM ve teknik servis programı entegrasyonu; satış sürecindeki müşteri aktivitelerini (arama, e-posta, ziyaret, teklif) ile saha operasyonundaki montaj ve servis süreçlerini aynı platformda, aynı müşteri kartı üzerinden yönetmek anlamına gelir. FieldCo'da bu entegrasyon, ERP sipariş/irsaliye süreciyle de bağlantılıdır.
ERP olmadan CRM ve teknik servis programı entegrasyonu çalışır mı?
Evet. ERP sisteminiz olmasa bile, FieldCo içinde sipariş onaylandığında ürünler otomatik olarak müşteri envanterine eklenir ve montaj emirleri otomatik olarak atanmamış işler havuzuna açılır.
İrsaliye kesilince montaj emri nasıl otomatik açılıyor?
FieldCo, ERP entegrasyonu üzerinden sipariş ve irsaliye hareketlerini gerçek zamanlı izler. İrsaliye kesildiği anda, irsaliyedeki ürünler müşterinin FieldCo cihaz/ürün envanterine eklenir ve bu ürünler için otomatik montaj emri oluşturulur.
Bu entegrasyon hangi ERP sistemleriyle çalışır?
FieldCo; SAP Business One, Logo Tiger/Go, Netsis, Nebim V3, Canias, Mikro ve Akınsoft gibi 30'dan fazla ERP sistemiyle entegre çalışır.
---
Sonuç
CRM ve teknik servis programını ayrı sistemlerde yönetmek, satıştan montaja kadar olan süreçte bilgi kaybına, gecikmelere ve insani hatalara yol açar. FieldCo, müşteri ile ilk temastan teklif sürecine, ERP'deki sipariş ve irsaliyeden saha ekibinin montaj emrine kadar tüm 360° iş akışını tek platformda, otomatik kurallarla birbirine bağlar.
FieldCo'nun CRM ve teknik servis entegrasyonunu canlı demo ile inceleyin →